BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

My Birthday

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, February 23, 2011

Hidupku yang kelam-kelibut 'sebenarnya'

~Bangun pagi gosok gigi (sambil nyanyi lagu BANGUN PAGI GOSOK GIGI tu.)


~Pakai baju sekolah dengan tertib dan yang sudah diseterika.huh! tegang je baju sekolah ni..eh! silap hari ni mana pakai baju kemeja sekolah..pakai baju t-shirt unit beruniform la!


~Duduk termenung sambil menunggu azan subuh berkumandang untuk menunaikan perintah yang Esa.Setelah azan,solat subuhku tunaikan dengan khusyuk!


~Sarapan sehingga tidak sedar sudah lewat pergi ke tempat bas.Dengan kelam kabut pakai kasut terus salam mak dan ambil duit belanja.Terus lari tanpa memikirkan botol air yang tertinggal.Ditengah jalan,baru perasaan..lari kembali ke rumah ambil botol air.


~Sambil berlari,tidak sedar ada pakcik hendak ke masjid dan nyaris-nyaris merempuh aku.Keadaan ini boleh dikatakan setiap hari berlaku.(Pakcik tu nak selalu nak langgar aku sebab dia pun sama dengan aku yang kelam kabut nak pergi masjid manakala aku pulak nak pergi tempat bas.)


~Sampai tempat bas,naik bas sambil tercungap-cungap cari udara yang segar.Kadang-kadang sampai tertidur dalam bas sementara menunggu sampai ke sekolah.


~Tiba disekolah mula la buat kerja rumah yang tertangguh.


Begitulah seterusnya..hari-hari yang sangat letih bagiku..tapi demi mengecapi kejayaan dalam SPM aku sanggup rentas lautan api sekalipun..hehehe :)